Trilogia de la privadesa

Instal·lacions

2013-2004 Trilogia de la Privadesa
Amb Nora Ancarola

A l’àgora
La ciutat sempre ha estat configurada al voltant d’un espai públic, l’àgora, la plaça, el fòrum. De mica en mica el lloc de trobada es va anar transformant, tot passant per estadis molt diversos fins a arribar al punt en què la localització en si és poc rellevant. La comunicació i transmissió d’esdeveniments es produeix a temps real i l’interior i l’exterior són conceptes espacials que freqüentment s’esvaeixen.

Malgrat les dificultats que comporta abordar qüestions de l’ambigu àmbit privat, l’any 2004 Nora Ancarola i Marga Ximenez van decidir treballar a partir d’experiències personals ficcionades on el temps del que és real i la velocitat del que és transmissible es posen en confrontació i posar en relleu els límits de la realitat individual i la seva aparença pública. La inevitable tecnologia participa com a part dels elements utilitzats en les instal·lacions, al mateix temps que com a mitjà relacional amb les més de 70 persones que col·laboren en el projecte, algunes de les quals ja des dels seus inicis.

Al principi la intenció va ser la de realitzar un treball conjunt, tenint en compte els espais compartits –la casa, el taller, la galeria (MX Espai 1010)– i els conflictes que podien produir-s’hi.

Al cap de 6 anys van concloure el treball Trilogia de la Privacitat, que consideren obert no només per la seva extensió en el temps sinó per les transformacions que s’han anat produint i l’aparició de noves idees que, en cada presentació que es fa en els diferents espais, enriqueixen i amplien la idea original.

RECORREGUT
2013 - Sala Gòtika, Institut d’Estudis Ilerdencs, Lleida. Catalunya.
2013 - Tinglado 2 del Moll de Costa, Tarragona. Catalunya.
2013 - CCCB, Barcelona, Catalunya, dins el marc del col·loqui, “L’art avui com a mitjà de comunicació i crítica sociopolítica”.
2012 - MX Espai 1010, Barcelona. Catalunya.
2012 - Carte d’Arte Mostre, Catania. Sicilia.
2011 - Roca Umbert Fàbrica de les Arts, Granollers. Catalunya.
2010 - Presentació al Centre Arts Santa Mònica, Barcelona. Catalunya.

TEXTOS
Trilogia de la privadesa. Catàleg CAT CAS ENG PDF 7,4 Mb
Trilogia de la privadesa. Tinglado 2. Port Tarragona CAT PDF 3,1 Mb
Trilogia de la privadesa. Institut d'Estudis Ilerdencs CAT  PDF 3,9 Mb
Espais d'exhibicio CAT PDF 361 Kb

ENLLAÇOS
Trilogia de la privadesa
Antikeres