de Llibres i Llars

Instal·lacions

1998-2017 HETERÒNIMS: D’UNA INTERSECACIÓ DE PROCESSOS
de Biblioteques i Arxius

de Llibres i Llars
Són les biblioteques l'aparcament de la memòria, l'arxiu de les reflexions més profundes? Són l'allotjament definitiu de la saviesa?

Com els llibres, la gent gran són allotjats en residències impossibles sense deixar-los marge a les seves vivències, a situar-se i gestionar l'inevitable en diàleg amb altres generacions. La improductivitat els fa inútils, gairebé transparents, no hi ha lloc per a les emocions. Només queda l'alienació i l'espera. «Improductivitat» portada als extrems de la ignominia.

Marga Ximenez en “de Llibres i Llars”, recrea una biblioteca on homes, dones, memòria i coneixement, conviuen oberts al món per compartir-lo.

Angelina Lestemar, Sergio Galán i Pia Remedios col·laboren reflexionant i donant vida a múltiples propostes vitals.

«L'ésser humà que envelleix, les realitzacions ja han estat comptabilitzades i sospesades, està condemnat».

«El món del tenir tolera cada vegada menys, marginats capaços de projectar-se a si mateixos dia a dia».

I en relació «a una societat que no vol ser incomodada per l'espectacle de la decadència ... així de vergonyant és també la decadència: el món, entès com a conjunt social, no ens perdona que el procés de materialització que succeeix en nosaltres tingui lloc davant els seus ulls i ens dedica només bona assistència mèdica i acudits, tots dos una forma del desig de la societat de mantenir-nos allunyats». (Revolta i resignació de Jean Améry).

Quan el Borges del "Llibre de sorra", abandona el seu llibre a la biblioteca més propera, ho fa abandonant el que més vol: el coneixement infinit. Sap que passarà desapercebut...

Dels textos de Nora Ancarola per a l’exposició "Heterònims: d’una intersecació de Processos".

RECORREGUT
2017 - Centre d’Art Maristany, Sant Cugat del Vallès, Catalunya.

TEXTOS
Heterònims: d'una Intersecació de Processos. Cataleg. CAT CAS ENG PDF 2,5 Mb