Edicions

Edicions 1010

El desembre de 1999, inicio conjuntament amb Nora Ancarola, l’edició de llibres d’artista a l’MX Espai 1010.

La característica d’aquest projecte és la producció de llibres fets a mà on la poesia i l’obra visual conformin una obra única. Tècniques antigues, a vegades ancestrals i noves tecnologies es donen la mà. Impressions digitals, transfers, gravats calcogràfics, impremta, pàgines de vellut, acabats individualitzats, configuren aquests llibres de curta edició.Són petites obres, quasi úniques en el món de la reproductibilitat massiva. Obres amb «aura calenta» en el món de les «aures fredes».

He col·laborat amb els poetes Antoni Clapés, Montserrat Abelló, Neus Aguado, Carles Hac Mor, Ester Xargay i Carme Riera.

Edicions 1010 ha creat tres col·leccions: Atenea, Babau, Plec i llibres d’edició única.

- A la Col·lecció Atenea, és el diàleg d’imatge-text el que configura la seva essència; és una col·lecció centrada en la visualització dels poemes, que presenta d’una manera intimista, on les imatges són una internalització dels mateixos poemes, amb acabats i materials sovint inusuals i sorprenents.

- La Col·lecció Babau té incorporat un vídeo amb la veu del mateix poeta, un format diferent i la inclusió d’imatges audiovisuals a través del DVD, creant jocs paral·lels entre imatge i text, i on la lectura en veu alta és una part protagonista. Les imatges impreses són fotogrames del vídeo manipulats i adaptats al format a través de tècniques molt diverses i amb imatges i documentals de creació videogràfica de Nora Ancarola.