Kenosi-Antikeres

Edicions

2010 Kenosi-Antikeres

Realitzat per Josep Asunción + Gemma Guasch i Nora Ancarola/Marga Ximenez a partir dels catàlegs del 10è aniversari del MX Espai 1010 amb la participació dels assistents a la celebració realitzada a La Virreina.

Al llarg del work in progress Kenosi, els artistes Asunción+Guasch han anat desenvolupant un seguit d’accions performàtiques vinculades a l’experiència del procés de buidament donat per la desaparició, la presa de consciència de la presència del que ja no hi és. En aquestes accions, en que els artistes impliquen als assistents a participar de forma activa —retallant o tapant texts i
imatges— el buit esdevé més real que el ple i l’invisible exerceix més pressió que el visible.

L’objecte-producte de l’acció dels artistes va ser rebut per Nora Ancarola i Marga Ximenez en el moment que estaven treballant dins el projecte “Trilogia de la privadesa”. El catàleg intervingut, retallat, buidat les va fer reflexionar sobre les seves pròpies accions a l’MX Espai1010 i en la tasca com a gestores en relació a la seva pròpia obra com artistes.

Exemplar únic, 2008.

RECORREGUT
Instal·lació presentada al Centre Arts Santa Mònica de Barcelona al 2010, al Tinglado 2 de Tarragona i a l'IEI de Lleida en 2013.