A Des/Temps

Instal·lacions

2002 A Des/Temps

Des de l’espai del límit: La consciència del temps, front a la fascinació per l’instant
Nora Ancarola, Itziar Gonzalez, Lola Donaire/Magdalena Duran i Marga Ximenez/amb la seva heterònima Pia Remedios, responien als perfils de professionals de territoris fronterers, que podrien assenyalar aspectes que els mateixos artistes perden de vista.

“Una llar social” on trànsit i intimitat són part indiferenciada. La informació tradicional és substituïda per un lloc de trobada i intercanvi.

Desterritorialitzar-se en relació al llenguatge comporta la recerca del límit. La impossibilitat d’accionar dins els paràmetres habituals, adentrant-se en el territori fronterer pot donar com a resultat una banalització dels medis o tot al contrari, una resposta encara més interioritzada, més austera i més universal.

- Podríem construir un lloc de trobada on l’instant no sigui un impediment a la nostra consciència immediata contextualitzada? Podríem configurar un espai amb accions en «temps real» que parlin del passat, i altres en «temps diferit» que parlin del «veritable» present?

Del projecte “A Des/Temps”, comissariat per
Nora Ancarola,“Una llar social”, dins el certamen d’art contemporani, “Visions de futur. Interferències. Context local-espais reals”, amb la direcció/coordinació de Maia Creus i Pilar Bonet/Martí Peran.

RECORREGUT
2002 - MX Espai 1010, Barcelona. Catalunya.
2002 - Museu d’Història de la Ciutat, Barcelona. Catalunya.

TEXTOS
ANCAROLA, N - A Des/Temps CAT PDF 97 Kb