de Visions de Futur

Instal·lacions

1998-2017 HETERÒNIMS: D’UNA INTERSECACIÓ DE PROCESSOS
d'Arquitectures

de Visions de Futur
L'última obra d'aquest recorregut, intervinguda també per Almira Olmayán, “de Visions de Futur”, és part d'un fragment de “d’una llar social” de l'any 2002.

Què guarden aquestes bosses de soldats destinades originalment a guardar la granota anti-atacs químics?

Perquè tenen una llegenda que diu “Visions de futur”?

Qui ha col·locat aquesta plomada assenyalant, com si la nostra última mirada hagués de detenir-se en aquest futur incert?

«Aquesta és una societat molt impositiva on la gent segueix pensant en tribus, en nosaltres o ells, i jo vull dir que no pertanyo a ningú. No hi ha res pitjor que una única veritat absoluta. La història canvia depèn qui l’explica, cal mirar des de diferents angles» diu Elif Shafak.

La alteritat és la condició poètica de les persones del nostre temps, el paradigma de l'ésser en la ciutat, en la comunitat.

Marga Ximenez ens col·loca en una situació d’incomoditat entre la multiplicitat del jo únic i la complexitat del desdoblament com fragments de pensament imprescindibles per reconstruir la història.

Produccions sorgides del reciclatge, de restes aparcats, de treballs inacabats i mai exposats, de la deconstrucció d'obres anteriors i la creació de noves que conformen una arquitectura no lineal que ens inclou si o si, independentment del nostre origen o el nostre estat actual.

Dels textos de Nora Ancarola per a l’exposició “Heterònims: d’una intersecació de processos”.

RECORREGUT
2017 - Centre d’Art Maristany, Sant Cugat del Vallès, Catalunya.

TEXTOS
Heterònims: d'una Intersecació de Processos. Catàleg. CAT CAS ENG PDF 2,5 Mb