d’Aquest Fil que Encara ens Conecta

Instal·lacions

1998-2017 HETERÒNIMS: D’UNA INTERSECACIÓ DE PROCESSOS
de Privat i Públic

d'Aquest Fil que Encara ens Connecta
L'artista dialoga amb una de les seves heterònims: Almira Olmayan, a la qual demana que sigui ella la que sacsegi amb força el col·lapse emocional que provoca una vida en paral·lel, com si d'una partitura musical es tractés.

No sé qui sóc, quina ànima tinc (El retorn dels déus de F. Pessoa)

El conflicte entre la vida real i l'experiència artística es produeix de manera especial en les artistes, en els moments on la responsabilitat emocional esdevé pulsió vital. Però si aquesta pulsió és capaç de transformar-se i obrir noves vies en la creació, la seva riquesa pot multiplicar-se.

Des de 1998 Marga Ximenez obre camins de coneixement i sanació entre la seva vida i la seva obra a través dels seus heterònims, els que aniran configurant un codi textual que aconseguirà filar les accions privades amb les públiques.

Multiplicar el jo des de la creació d'heterònims és portar a la dimensió pública l'experiència del que és íntim, l'exploració del desconegut en absoluta llibertat. Però desdoblar-se en la multiplicitat de personatges també possibilita gestionar conflictes, establint relacions i interlocucions amb altres veus diferents de la pròpia, és acceptar l'altre / l'altra sense el llast ni el condicionament del propi passat.

Dels textos de Nora Ancarola per a l’exposició Heterònims: d’una intersecació de processos.

RECORREGUT
2017 - Centre d’Art MaristanySant Cugat del Vallès. Catalunya.

TEXTOS
Heteronims. D'una Intersecació de Processos. Catàleg. CAT CAS ENG PDF 2,5 Mb