Bodegons de premsa

Escultures

2001 Bodegons de premsa

“Bodegons de premsa”, és un aprofundiment en la reflexió respecte de la violència afrontant  les possibles configuracions plàstiques que una obra d’aquestes característiques pot assolir. És una metàfora de les desigualtats i de la injustícia que traspassa les individualitats. En aquest conjunt d’escultures i d’instal·lacions cada peça parla per si mateixa de les mutilacions físiques i psicològiques que pateixen els més febles, però també del món inquietant en el qual sense voler estem submergits i en el que la premsa ens col·loca com a passius espectadors.

Petits altars-bodegons, «celebren» el trist triomf d’una violència, que provinent dels més alts estrats de la societat s’immiscueixen en la íntima quotidianitat dels que intenten —sense aconseguir-ho— sobreviure pacíficament a l’horror. Altars que inevitablement ens recorden altres, que al llarg de la historia han estat el símbol de la complicitat, la injustícia i l’escarni.

Cal destacar finalment, la «pobresa» dels materials, on el reciclatge és part central i activa de la proposta plàstica. L’ús d’aquests materials ens apropa també als racons del ésser humà on tot és possible, i on tots els estrats estan representats en un únic contenidor, per apropar-nos d’una manera viva als marges d’una societat impositiva i consumista, al mateix temps que farcida de desferres.

De la nota de premsa de Nora Ancarola per a l’exposició a l'MX Espai 1010.

RECORREGUT
Recollidor
2007 - TPK, Hospitalet, Barcelona. Catalunya.
2006 - Centro de Arte Lia Bermúdez de Maracaibo. Venezuela.
2001 - MX Espai 1010, Barcelona. Catalunya.
"El gronxador"
2008 - Maison de la Culture / Cote-Des-Neiges, Montreal. Canadà.
2001 - MX Espai 1010, Barcelona. Catalunya.
"Bodegó amb copa"
2001 - MX Espai 1010, Barcelona. Catalunya.
"Bodegó amb fotografia"
2001 - MX Espai 1010, Barcelona. Catalunya.
Bodegó del Pati
2001 - MX Espai 1010, Barcelona. Catalunya.