2014 Haver fet un lloc

2014-2016

2014 Haver fet un lloc on els artistes tinguin dret a equivocar-se

Històries de l’Espai 10 i l’Espai 13 de la Fundació Joan Miró.

El 20 de maig a les 19 h va tenir lloc la presentació de la publicació “Haver fet un lloc on els artistes tinguin dret a equivocar-se” a l’espai Terrario del Matadero de Madrid, amb la participació de Jorge Díaz i Ferran Barenblit, comissaris de l’Espai 13, i Manuel Segade, autor de la publicació i comissari de la mostra del mateix nom que repassa la trajectòria de l’Espai 10 i l’Espai 13 al llarg dels seus 35 anys d’existència.

La programació de l’Espai 10 es va iniciar el 1978 i, després de traslladar-se a l’Espai 13 al cap d’una dècada, ha continuat en actiu fins a l’actualitat. Dedicada durant trenta-cinc anys a l’experimentació artística i a donar cabuda a noms emergents de l’escena local i internacional, destaca per la seva continuïtat i qualitat, fet que la converteix en un cas d’estudi singular en la institucionalització de l’art contemporani a Europa. Aquest llibre és un compendi de les seves històries, que, exposades en funció d’eixos temàtics, permeten entendre la història de l’art, dels gustos i les modes estètiques i de les institucions. La investigació que va donar lloc a aquest llibre va partir de l’encàrrec de realitzar una exposició amb el mateix títol a la Fundación Joan Miró de Barcelona. A partir d’una selecció d’obres i de fragments d’algunes de les exposicions celebrades en aquests espais, la mostra es va articular a través d’un muntatge de l’artista Xavier Salaberria.

RECORREGUT
14/3/14-25/5/14 - Fundació Joan Miró. Parc de Montjuïc, Barcelona.

DOCUMENTS
EL PAIS 13/7/1984. Más de 20 artistas presentaron sus trabajos alternativos en la Fundación Miró de Barcelona. CAS. PDF 1,4 Mb