2014 Bertha von Suttner

2014-2016

2014 Centenari de la mort de Bertha von Suttner

El barri de Castellarnau, a Sabadell, ja té un nom més vinculat a la cultura de la pau en el seu nomenclàtor. Al costat dels carrers de Gandhi, Martin Luther King, Bertrand Russell o Milena Jesenská ja hi ha la plaça de Bertha von Suttner, activista per la pau i primera premi Nobel de la Pau. La reclamació ha estat llarga i liderada per la Montserrat Torruella de la Coordinadora Un altre món és possible. Els actes estàn vinculats al Dia Internacional de la Dona.

La vuitena arma. Una exposició en format fotogràfic de denúncia de la violència contra les dones.

En aquesta instal·lació realitzada l’any 2000, formada per nou peces que reprodueixen la part inferior del tronc d’una dona, feta amb materials tèxtils reciclats i cosits, conflueixen dues visions: l’infantament, que dóna vida, i l’agressió, que produeix la mort.

Es crea per mostrar les agressions ocorregudes a Timor Oriental durant el procés d’independència d’Indonèsia el 1999. L’obra, però, amplia el fet concret per convertir-se en un clam de denúncia de la violència contra les dones en els conflictes bèl·lics.

RECORREGUT
15/9-4/10/2014 - Biblioteca Vapor Badia, Sabadell. Organitzen: Coordinadora Un altre món és posible, Lliga dels drets dels pobles.