2011-12 Autonarratives

2011-2013

20011-12 Identitat, autobiografia i autonarratives

Exposicions Internacionals d’Art Contemporani de Petit Format. Onceava edició organitzada.

Des del projecte-laboratori d’art MX Espai 1010, el 1998 vam encetar, juntament amb la Nora Ancarola, unes convocatòries internacionals que es varen prolongar fins al 2016. Amb aquesta proposta volíem observar les derives que s’estaven produint dins el món de l’art tèxtil en relació amb la seva inserció dins de l’art contemporani després que la Biennal de Lausanne tanqués les portes l’any 1992.

Un petit viatge interior. Sabem que l'autobiografia és un gènere literari i el seu correlatiu en arts visuals és l'autoretrat, però estem segures que ampliar les possibilitats de representació dins de l'ampli ventall del context i la narració ha permès generar obres més riques i complexes.

Però caldrà esperar fins al segle XX perquè les i els artistes desenvolupin un veritable catàleg de possibilitats d'autorepresentació, on allò que és privat transcorre sempre dins d'un context, alhora que interactua amb la realitat. L'Atlas de Gerhard Richter o l'obra completa de Louise Bourgeois en són uns exemples magnífics...

Un projecte d’MX Espai 1010 dins el cicle d’Art Mínim.

Comissariat: Marga Ximenez
Textos: Nora Ancarola
Ajudant de direcció: Carmen de los Llanos
Traduccions: William George
Assessorament lingüístic: Agustí Casals
Disseny gràfic: Mónica Pinto
Maquetació: Gràfiques Botí

RECORREGUT
2/8-31/8/2012 - Belfast. Aquesta edició va viatjar a Belfast a la Universitat de Ulster amb la col·laboració de Bill Penney, Tim Kerr i Hugh Mulholhand. Organització: Barry Punston, Suzanne Waddell, Robert Horne.
Co-comissariat: Gerry Murphy.
1/12/2011-27/01/2012 - Barcelona.

DOCUMENTS
Llistat artistes participants entre els quals es troben alguns dels meus heterònims. CAT CAS ENG PDF 30 Kb
Un petit viatge interior. CAT CAS ENG PDF 38 Kb